De mange fordelene i Dovrekvartalet

Dovrekvartalet tilbyr funksjonelle boliger med gode kvaliteter for de av oss som er over 55. Å være beboer her innebærer en rekke fordeler som har som mål å gjøre hverdagen enkel, trygg og trivelig.

Felles takhage – frodig og sone-inndelt

Hvert av de tre byggene har en fantastisk takhage. Det beste med disse er panoramautsikten. Herfra ser du ut over hele byen. Terrassen har hage og grill og er delt inn i frodige soner som gir egne lommer der man kan gjemme seg bort hvis man ønsker ro og fred, eller dele hyggelige stunder med flere.

SE FILM

Gjesteleiligheter for overnattingsgjester

Dovrekvartalet har også en god løsning for deg ønsker plass til overnattings for familie og venner, men ikke ønsker å sitte med en større bolig enn det man trenger i hverdagen. Gjestene dine kan bo i egne gjesteleiligheter som inneholder både minikjøkken med tilbehør og tilhørende bad. Det er 2 slike leiligheter i prosjektet, som er smart innredet slik at de også kan benyttes til hobby- og møterom.

Felles hobbyrom og mulighet for eget hobbyrom/hjemmekontor

Dovrekvartalet stiller til rådighet et praktisk hobbyrom. Her kan du kan snekre, reparere sykkelen, klargjøre skiene for sesongen eller bruke kreative evner på mer plasskrevende hobbyer. Hva dette rommet skal benyttes til bestemmer beboerne selv i fellesskap.

Flere av leilighetene har også et mindre kontorareal i trappeoppgangen. Om du ønsker eget hjemmekontor, hobbyrom, eller mer bodplass, kan et slikt rom kjøpes som tilleggsareal til leiligheten.

Felles storstue

Storstuen har et topp moderne kjøkken og en TV-krok som står til din disposisjon. Her legges det opp til jevnlige sammenkomster med blant annet fotballkvelder, filmkvelder, øl- og vinsmaking, og arrangementer med forskjellig underholdning. Rommet kan også benyttes til private selskaper, her er det plass til alle du vil invitere! Rommet er delt med en foldevegg som gjør at flere aktiviteter kan avvikles samtidig. Samlet er det plass til ca 100 personer. Fullt utstyrt storkjøkken med tilhørende service.

Mulighet for kjøp av p-plass/el-bil lader i garasjekjeller

Alle beboere i Dovrekvartalet kan velge å kjøpe garasjeplass. Om du ønsker el-bil lading kan dette leveres som tilvalg.

Mulighet for frigjøring av kapital

En borettslag-leilighet finansieres vanligvis med 50 % fellesgjeld og 50 % innskudd. Det betyr at du bare betaler for halve leilighetens verdi når du kjøper den, mens den resterende halvparten allerede er gunstig finansiert gjennom et felleslån. Kostnader til felleslånet betales i husleien sammen med forsikring, kommunale avgifter, utgifter til vaktmestertjeneste, drift av fellesareal, forretningsførsel m.m. Hvis du selger din nåværende bolig kan du dermed få frigjort og få både ny bolig og penger til overs. Skulle du ønske å nedbetale hele fellesgjelden og dermed redusere husleien, er det selvfølgelig også mulig.

Fordeler ved borettslag

– Et borettslag har fellesløsninger rundt vedlikehold, vaktmestertjenester, sikkerhet, kabelanlegg, økonomiforvaltning og betaling av varme, strøm, kommunale avgifter, m.m. Slike gode fellesløsninger gjør det både enkelt og trygt å bo i borettslag.

– Det er ikke anledning å drive med utleie av leiligheter i et borettslag, kun – etter spesielle regler til familie. Siden de fleste som bor i bygget eier boligen sin, vil de aller fleste bli boende over lengre tid slik det er gode muligheter for å knytte bekjentskaper og danne grunn for et godt bomiljø.

– I en borettslagsleilighet betaler du ikke dokumentavgift ved kjøp eller salg.

– Borettslagets fellesgjeld ha en sikringsorden som forsikrer andelseierne mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine må boligen selges, og sikringsordningen dekker da de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

– Et borettslag med sikringsordning er et kvalitetsstempel som er med på å sikre verdiutviklingen av boligen. Det gir bedre betingelser på borettslagets felleslån og bedre vilkår for deg som låntaker når du vil ta opp lån for å kjøpe en bolig i borettslag.